DE EFFECTIEVE BEHANDELING VAN MODERNE CHRONISCHE ZIEKTEN
Home » Aanvullende middelen

Aanvullende supplementen

Belangrijke aanvullende supplementen bij de CEASE behandeling
 
Onderstaande voedingssupplementen zijn belangrijk om te nemen tijdens de CEASE behandeling. De CEASE behandeling kan minder succesvol zijn als u deze voedingssupplementen niet neemt. De voedingssupplementen vullen tekorten aan en helpen bij het ontgiften.
 
Uit onderzoek blijkt dat mensen met autisme, gedragsstoornissen,ad(h)d en chronische ziekten etc,  vaak een vitamine en mineralen tekort hebben.
Ook heeft men vaak een slechte darmfunctie en daardoor kunt u niet alle de voor ons noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen opnemen. Tijdens de behandeling zal ik u verdere informatie geven over het belang van deze stoffen. 
 
Visolie, 500-1000mg/dag. kies voor goede kwaliteit visolie gegarandeerd zonder zware metalen en pesticiden. Het gaat vooral om de de visolie die rijk is aan omega 3 en eventueel 9. In de meeste visolie zit ook omega 6 omdat dat een onderdeel is van visolie. Neem niet een soort waar dat nog eens extra inzit. Omega 6 krijgen we al teveel binnen via onze voeding dus dat hoeft niet extra!
Vitamine C, Een goede vit C is:
Bonusan Vit C Ascorbatenpoeder 250 gram.
Bonusan gebruikt voor haar wateroplosbare vitamine C zogenaamde 'ontzuurde′ vormen. Dit zijn mineraalascorbaten (vitamine C gebonden aan mineralen zoals magnesium, kalium en zink), die de maag en het gebit ontzien en beter worden opgenomen dan ascorbinezuur. Net zoals in de natuur gebruikelijk is, wordt de vitamine C in Vitamine C-1000 ascorbatencomplex ondersteund met bioflavonoïden. Deze plantaardige antioxidanten versterken de werking van vitamine C, beschermen vitamine C tegen afbraak en zorgen voor een nog betere opname.
 
Gebruik vit C per dag: kinderen tot 2 jaar; 3 maal daags 500mg. Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen; 3 maal daags 1000mg;
Naast de wateroplosbare vit C is het soms raadzaam om ook de vetoplosbare vit C vorm (ascorbylpalmitaat) te gebruiken. Dit doet u in overleg met mij.
Gebruik: 3 maal daags 500mg vanaf 2 jaar en 3x daags 1000mg vanaf 4 jaar.
 
Zink: Kinderen tot 4 jaar 10mg, kinderen van 4 tot 8 jaar 20mg, daarboven 30mg per dag.
Magnesium tabletten
Vitamine B12 complex
 
Sommige kinderen hebben heftige reacties op de ontstoringsmiddelen. Het gebruik van Flor-essence, wordt ook wel Canadian-essence genoemd, zorgt dat het lichaam goed kan reinigen en de heftige reacties verminderen. U moet kiezen voor het kruidenmengsel dat u zelf moet bereiden. U koopt het via internet.
Naast bovenstaande voedingssupplementen is het van belang dat u zoveel als kan de volgende onderstaande adviezen opvolgt.

 • Eet zo vaak mogelijk biologische voeding. Hiermee voorkomt u verdere belasting met zware metalen, pesticiden, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere toxische bijproducten.
 • Neem zuurdesembrood in plaats van gistbrood. In gistbrood zitten stoffen die de opname van zink bemoeilijken. Volkoren zuurdesembrood is vaak zwaar, daarom is het beter te beginnen met gebuild zuurdesem dat veel lichter is. Zuurdesembrood koopt u o.a in biologische winkels. het is duurder dan supermarkt brood maar het verzadigd sneller dus eet je er minder van. Je kunt dit brood prima invriezen.
 • Vermijd suikers, zoet in het algemeen en kunstmatige zoetstoffen. Ze zijn giftig voor de darmen, alvleesklier en andere weefsels. Suikers verhinderen ook de productie van EPA en DHA, beide omega-3 vetzuren die in visolie zitten en van levensbelang zijn voor de hersenen.
 • Vermijd de overconsumptie van omega-6 vetzuren uit o.a. soja en mais maar die vooral in bewerkte producten zitten. Omega-6 vetzuren zijn onstekingsbevorderend.
  Omega-3 vetzuren zijn juist goed en ontstekingsremmend. Deze zitten o.a. in vis en olijfolie. De ideale verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren is 1:1, in de moderne voeding is die verhouding rond de 1:25.
 • Gebruik ongeharde vetten zoals olijfolie, zonnebloemolie etc. Geharde vetten zoals in margarines bevatten transvetzuren die kankerverwekkend zijn.
  Gebruik geen magnetron, het verlaagt de kwaliteit van alle voeding.
 • Zorg voor een rustige omgeving met niet teveel prikkels zoals die van TV, gameboy of computer.
 • Zorg dat u goed geaard bent met de aarde. Statische elektriciteit kan zowel emotionele/ mentale stoornissen als lichamelijke klachten geven. Vermijdt daarom synthetische kleding, isolerende schoenen (rubber of plastic zolen) en nylon vloerbedekking. Loop zo mogelijk op blote voeten. Zorg dat er geen elektrische apparatuur op de slaapkamer staat zoals elektrische wekker, TV of audio apparatuur.
 • Zorg voor een gezonde slaapplaats. In een gezond bed hoort geen metaal. Zo mogelijk dien je met het hoofd naar het noorden of oosten te slapen. Een donkere kamer is belangrijk voor de productie van melatonine (slaaphormoon).
 • Vermijd antibioticakuren daar ze de darmflora aantasten en daarmee de onderliggende problemen alleen maar erger maken. Kies bij infecties zo mogelijk voor natuurgeneeskundige oplossingen.
 • Drink voldoende water, neem liever geen frisdranken of light producten. Diksap of 100% puur sap zonder toegevoegde suiker mag wel.
 • Drink veel kruidenthee zoals 100% groene thee, sterremix, brandnetelthee, venkelthee etc.
 
Autisme, gedragsstoornissen en chronische ziekten, etc zijn serieuze aandoening die succesvol behandeld kunnen worden door een deskundige CEASE Therapeut. Voor een afspraak kunt u mij mailen of bellen.