DE EFFECTIEVE BEHANDELING VAN MODERNE CHRONISCHE ZIEKTEN
Home » Chronische ziekten

Chronische ziekten bij kinderen en volwassenen

Chronische ziekten zijn goed te behandelen met de CEASE Therapie
 
In mijn praktijk behandel ik veel mensen met chronische ziekten. In de homeopatische visie ontstaan chronische ziekten vaak na een jarenlange overbelasting van ons immuunsysteem. Op een gegeven moment is het immuunsysteem zo overbelast dat het niet meer kan functioneren. Ziekten krijgen dan de kans om chronisch te worden en zich dieper in ons systeem te nestelen. Die overbelasting kan al deels geërfd zijn maar ook ontstaan zijn door levenswijze en milieu-invloeden.
 
Naast het geven van het op dat moment het meest passende homeopatische middel ga ik bij mensen met een chronische ziekte ook systematisch diverse belastingen homeopatisch “ontstoren”. Deze combinatie werkt heel goed bij chronische ziekten. Het proces van genezen wordt versneld en de levenskwaliteit neemt toe. Bij chronische ziekten kunt u denken aan:
 • Astma en COPD
 • Reuma en fibromyalgie
 • ME, het chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Chronische huidklachten
 • Chronische darmklachten zoals Colitis Ulcerosa en ziekte van Crohn
 • Diverse schildklierziekten
 • Blijvende vermoeidheid of huidklachten na chemotherapie
  ...............etc

De meest voorkomende belastingen die men heeft worden veroorzaakt door:

 • Vaccinaties en medicatie
 • Narcose, plaatselijke verdoving  
 • Zware metalen, plastic en andere weekmakers, verf en verfverdunners
 • Bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit, conserveringsmiddelen 
 • Medicatie die je via het eten van vlees en vis binnen krijgt
 • ......................etc. 

Naast het ontstoren geef ik ook het, op dat moment meest passende, homeopatische middel erbij als ondersteuning in het genezingsproces.
 
Chronische ziekten en celzout tekorten
Door chronische ziekten en aandoeningen ontstaan ook vaak ernstige tekorten in iemands minerale huishouding. Dit tekort is vaak al jarenlang aanwezig. Hiervoor geef ik (tijdelijk) één of meerdere  "Schüssler zouten". Mijn ervaring is dat deze zouten de minerale tekorten snel en effectief verhelpen en zo de genezing bevorderen en de energie doen toenemen.
Het speciale aan de Schüssler zouten is dat zij zijn verwreven en gepotentieerd hierdoor worden ze door ons lichaam, door onze cellen, goed opgenomen.
Ook raad ik aan om elke dag een glas opgelost Keltisch zeezout te drinken.  Dit zorgt ook dat de sporen en mineralen balans in evenwicht komt.
Door bij de behandeling van chronische ziekten te kiezen voor een meersporen aanpak zie ik een snellere genezing ontstaan. 
 
Wie was de bedenker van de Schüssler zouten?
Wilhelm Heinrich Schüssler (21-8 1821) woonde en werkte in het gebied van het Groothertogdom Oldenburg. Hij studeerde eerst 5 verschillende vreemde talen en gaf hier later ook les in aan studenten. Pas op 32-jarige leeftijd ging hij geneeskunde studeren. In 1858 vestigde hij zich als homeopathisch arts en kreeg landelijke bekendheid. Nadat hij 15 jaar gewerkt had als een bezield homeopaat, heeft hij vanuit de homeopathische filosofie een nieuwe geneesmethode ontwikkeld: de Schüssler therapie. In 1873 kwam hij voor het eerst met een artikel over zijn zienswijze betreffende de minerale zouten in de openbaarheid. Aan zijn methode en publikaties daarover is Schüssler tot aan zijn dood, op 30 maart 1898, blijven werken.