DE EFFECTIEVE BEHANDELING VAN MODERNE CHRONISCHE ZIEKTEN
Home » + Waarom wel of niet vaccineren?

Waarom wel of niet vaccineren?

 
Waarom zou je vaccineren?
Veel mensen zijn bang voor de complicaties die je kunt krijgen na een kinderziekte. Hoe terecht is die angst? De meeste (kinder)ziekten hebben een zeer mild verloop. Een kind is een paar dagen ziek met koorts. "Normaal" gezonde kinderen krijgen dan ook geen complicaties maar bouwen wel levenslange immuuniteit op tegen de doorgemaakte ziekte. Dit in tegenstelling tot een vaccinatie, die beschermen hooguit 7-10 jaar!! Daarnaast zijn niet alle complicaties die kunnen optreden heel ernstig of laten blijvende schade na.
Complicaties van (kinder) ziekten komen vooral voor als de levensstandaard laag is, de hygiëne te wensen overlaat en voeding erg eenzijdig is en ons immuunsysteem dus niet optimaal kan werken. Hiervan is in onze Westerse wereld toch niet echt sprake. Waarom en waartegen blijven we dan toch zoveel vaccineren?
 
Vanaf dat ik praktijk heb krijg ik steeds vaker kinderen en volwassenen met allerlei vage chronische KNO klachten, vermoeidheidsklachten, huiduitslag en eczeemklachten, (ernstige) concentratie en of gedragsklachten. Als ik de vaccinaties homeopatisch ga ontstoren zie je ze enorm opknappen.
De laatste jaren komen er steeds vaker volwassenen met allerlei vage vermoeidheids en KNO klachten, vaak ontstaan na het krijgen van de 'griepprik' of omdat ze vanwege een vakantie het tropenvaccin of malaria pillen hebben gekregen.
Ik ben er inmiddels van overtuigd dat vaccinaties de gezondheid schaden en dat er maar weinig redenen zijn om jezelf of je kinderen te laten vaccineren. 
 
Wanneer kan een vaccinatie wel zinvol zijn?
Natuurlijk kunnen er overwegingen zijn om sommige vaccinaties op bepaalde momenten wel te geven zoals bijv difteritis en thypus als we in een oorlogssituatie zouden zijn, of als er een ernstig voedseltekort is en daardoor onze immuuniteit, hygiëne (schoon drinkwater) en voedselvoorziening op een heel laag pitje staan. Dan zijn we vatbaar voor (ernstige) ziekten en krijgen complicaties een kans. Maar zoals ik hierboven al zei: Volgens mij is dat in onze welvaartsmaatschappij niet aan de orde.
Een andere reden kan zijn dat we op vakantie of 'survivaltocht' willen gaan ergens diep in de tropen of binnenlanden van...........?, in iedergeval ver weg van onze westerse beschaving en comfort en we daar zelf aan ons eten en drinken moeten zien te komen. Onze immuuniteit kan dan verzwakken en dan lopen we inderdaad risico op het krijgen van (tropen) ziekten en kan een vaccinatie zinvol zijn. 
 
 
Voor nog meer informatie over de voors en tegens over vaccineren verwijs ik u naar: http://NVKP.nl